Sunt de acord cu Termenii si condtiile si am cititi si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate.

De ce am ales termoizolatia din vata bazaltica pentru imobilele din Gardenia Residence

27 august 2018 11:11 am · · 0 comentarii

De ce am ales termoizolatia din vata bazaltica pentru imobilele din Gardenia Residence

Imobilele din complexul Gardenia Residence sunt termoizolate cu vata bazaltica. Am ales vata bazaltica in defavoarea polistirenului datorita calitatilor sale: este naturala, sanatoasa, durabila, fonoabsorbanta, rezistenta la foc si sustenabila. Vata bazaltica este materialul izolant perfect pentru a proteja oamenii, cladirile si mediul inconjurator, acum si in viitor.


 

Termoizolarea cladirilor cu vata bazaltica nu este o inventie a secolului XXI, aceasta fiind folosita inca din anii 1800. A pierdut intre timp teren in fata materialelor mai ieftine, insa a revenit in forta odata cu constientizarea publicului cu privire la impactul pe care il au asupra mediului si sanatatii materialele folosite in constructii.

Polistirenul, principalul material termoizolant folosit in constructii in sectorul rezidential din Romania, are un singur avantaj fata de vata bazaltica: este ieftin. Pretul mic ascunde insa costuri uriase pe termen lung.

Pentru constructia blocurilor de apartamente si a caselor din Gardenia Residence am ales vata bazaltica, un material net superior polistirenului din toate punctele de vedere. Vata bazaltica folosita in termoizolarea fatadelor imobilelor Gardenia Residence are o grosime de 15 cm si este produsa de firma Rockwool, lider mondial in solutii de izolare cu vata minerala bazaltica.

Alegerea vatei bazaltice in defavoarea polistirenului a venit firesc, raportandu-ne la scopul nostru de a le schimba clientilor perceptia privind calitatea constructiilor si a stilului de viata cu care au fost obisnuiti pe piata imobiliara din Romania, prin implementarea principiilor smart living in dezvoltarea proiectului nostru.

Prin conceptul smart living se urmareste cresterea calitatii vietii si a nivelului de confort ale cetatenilor din locatiile urbane, in principal prin folosirea tehnologiei in beneficiul nostru, fara repercursiuni negative asupra mediului inconjurator.

Utilizarea de materiale de constructie de cea mai buna calitate este o alegere smart, care aduce numai beneficii pe termen nelimitat.

 

Motivele pentru care am ales termoizolatia cu vata bazaltica pentru imobilele din Gardenia Residence

 

1. Vata bazaltica este un material termoizolant sanatos

Spre deosebire de stramosii nostri, ne petrecem majoritatea timpului in interior, ceea ce vine cu beneficii de necontestat, inauntru fiind la adapost de intemperii. Totusi, trebuie sa fim foarte atenti la mediul pe care il cream in interior. Materialele folosite in constructii fac diferenta intre un interior sigur si sanatos si unul nociv pe termen lung.

Conform cercetarilor referitoare la emisiile din produsele de izolatie cu vata minerala bazaltica de la Institutul Fraunhofer din Braunschweig, acestea reprezinta o sursa neglijabila de formaldehida in mediul interior. Astfel, nu reprezinta un motiv de ingrijorare din punct de vedere al sanatatii pentru cei care locuiesc in imobile termoizolate cu vata bazaltica.
 

2. Vata bazaltica este un produs natural

Vata bazaltica este produsa in proportie de 97% din materiale minerale (bazalt, gabro si materiale reciclate), topite prin invartire intr-o centrifuga, unde se transforma in fibre scurte, multidirectionale. Rezultatul este un material aspru si dens, cu textura mata de lana, de culoare galbena, verde sau maro.

Bazaltul este o resursa naturala regenerabila care se gaseste din abundenta. In plus, procesul de productie al vatei bazaltice Rockwool folosita in termoizolarea imobilelor Gardenia Residence este bazat pe tehnologie de ultima generatie. Astfel, productia se realizeaza intr-o maniera sustenabila si responsabila vis-a-vis de mediul inconjurator.  

 

3. Vata bazaltica economiseste energia

Termoizolarea corespunzatoare a unei cladiri este o modalitate sigura de reducere a consumului de energie. O izolatie buna este durabila, eficienta si versatila.

Aplicata corect, termoizolatia din vata bazaltica Rockwool va reduce nevoia de energie necesara pentru incalzirea sau racirea imobilelor din Gardenia Residence cu pana la 70 – 90%.

Astfel, izolatia din vata minerala este extrem de eficienta din perspectiva costurilor.


 

4. Vata bazaltica este exceptional de durabila

Izolatia cu vata bazaltica nu se va contracta, nu se va deplasa si nu se va fisura, astfel incat nu va necesita intretinere sau inlocuire. Vata bazaltica isi mentine calitatile termoizolante, fonoabsorbante si ignifuge pe intreaga durata de viata a cladirii.

Totodata, are o capacitate ridicata de adaptare ceea ce garanteaza ca performantele nu ii vor fi afectate de-a lungul anilor. Termoizolatia din viata minerala bazaltica isi va pastra forma fara sa prezinte modificari in timp.
 

5. Vata bazaltica este fonoabsorbanta

Poluarea fonica ne afecteaza zilnic, fara sa ii constientizam efectele asupra starii noastre de sanatate. Expunerea constanta la zgomote mai mult sau mai putin puternice ca intensitate ne induce un stres suplimentar, de care in mod cert nu avem nevoie.

O izolatie buna limiteaza zgomotele care patrund din exterior, oferindu-ne posibilitatea de a ne bucura de linistea mult dorita in locuinta noastra. Vata bazaltica este unul dintre cele mai bune materiale fonoabsorbante.  

Structura sa poroasa face ca vata bazaltica sa actioneze ca o bariera acustica naturala si asigura o protectie extrem de eficienta impotriva zgomotului nedorit datorita structurii sale poroase.
 

6. Vata bazaltica este rezistenta la foc

Vata bazaltica Rockwool folosita in izolarea fatadelor imobilelor din Gardenia Residence rezista la temperaturi de pana la 1000 °C. Vata bazaltica isi mentine stabilitatea in contact direct cu flacarile si contribuie astfel la protectia structurii cladirilor.

Fiind ignifuga, vata bazaltica nu alimenteaza si nu raspandeste focul, nu creeaza particule incandescente si nu emite fum toxic.  Este alegerea ideala pentru imbunatatirea sigurantei rezidentilor si a echipelor de interventie, precum si pentru protectia cladirii si a bunurilor din interior.

Motivele enumerate mai sus ne-au determinat sa alegem vata bazaltica in defavoarea polistirenului pentru termoizolarea fatadelor imobilelor din Gardenia Residence.

Ne dorim ca ansamblul rezidential Gardenia sa le asigure locuitorilor sai un nivel superior de confort si siguranta, iar in acest sens alegerea unor materiale de constructie de calitate superioara este esentiala. In acelasi timp, dorinta noastra este aceea de a crea si a dezvolta o comunitate responsabila.

Daca doresti sa afli mai multe despre Gardenia Residence sau sa programezi o vizita pe santier, contacteaza-ne acum.

Gardenia Residence

Gardenia Residence

Lasă un răspuns